Overslaan naar content

CRO Specialist

Op locatie
 • Groningen, Groningen, Nederland
Funnel Operations

Functieomschrijving

Wist je dat Winparts niet alleen goede aanbiedingen heeft voor auto-onderdelen? Wij hebben ook veel mogelijkheden voor jou als professional in de aanbieding, namelijk in de functie van CRO Specialist.


Ben jij benieuwd naar wat Winparts als werkgever jou kan bieden? Lees dan snel verder en reageer dan nu via de onderstaande ‘solliciteren’ knop! Let op: zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij!


Functieomschrijving

Wat ga jij doen?

Wij bij Winparts zetten onze groei in de volgende versnelling. In 2024 breiden we onze expertise (nog verder) uit naar o.a. Spanje & Portugal, Frankrijk & België. En bij die roadtrip kan jij instappen!


Als CRO Specialist ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de gebruikerservaring van meer dan 480.000 actieve klanten. Je voert kwalitatief en kwantitatief onderzoek uit om onze klanten te begrijpen. Met een beter begrip van de customer journey optimaliseer je de gebruikerservaringen op de websites. Je bepaalt, prioriteert en beheert de AB-testroadmap op een manier die de meeste waarde oplevert voor het bedrijf.  Deze rol vereist zowel creativiteit als kritisch denken. Winparts is een complexe website, met verschillende gebruikerssegmenten die zich altijd net even weer anders door de site bewegen. Denk aan de mensen die actief voertuigen invoeren. Sommige van deze gebruikers hebben aanzienlijk meer waarde en daar weet jij handig op in te spelen met relevante experimenten. Dus zie jij kansen bij Winparts om in 2024 meer dan 1 miljoen orders te realiseren? Lees dan vooral verder!


Het is belangrijk dat je over analytische vaardigheden beschikt en bedreven bent met tools als Google Analytics 4, Hotjar de door jou geprefereerde test tools. Zoals bijvoorbeeld VWO. Je bent gepassioneerd over het creëren van een vlekkeloze winkel- en gebruikerservaring. Als CRO specialist ben je onderdeel van de internationale groei ambities van Winparts. Winparts heeft als stip op de horizon 650 miljoen euro omzet staan. Dit gaan we in 9 landen realiseren. In 2024 gaan we lanceren in Frankrijk en Spanje, hier gaan we ook een nieuwe website voor lanceren. Voordat we bij de stip op de horizon zijn, zal er veel geoptimaliseerd moeten worden.

Winparts valt onder Alliance Automotive Group Benelux (AAG), wat weer valt onder Genuine Parts Company (GPC). Dit biedt vele mogelijkheden, zoals een groot netwerk aan deskundigen waar we gebruik van kunnen maken.


Jouw rol en verantwoordelijkheden

 • Je bent eigenaar van en geeft sturing aan de CRO-strategie en -roadmap;
 • Je beheert de CRO-testroadmap en -backlog en zorgt ervoor dat alle testhypothesen en -resultaten worden bijgehouden en gerapporteerd
 • Je levert AB- en MVT-testen en werkt dagelijks samen met de UX-, Marketing- en IT Collega’s om continu te testen en te leren;
 • Je ontwikkelt goed gevormde, data gedreven probleemstellingen en hypotheses;
 • Je werkt samen met de gebruikersonderzoekers om belangrijke conversiebarrières langs de hele marketingfunnel te ontdekken

Vereisten

Functievereisten

Wat breng jij mee?

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt werkervaring in conversie en funnel optimalisatie;
 • Je bent bekend met o.a. AB-testen en haalt energie uit het verzamelen van zoveel mogelijk informatie;
 • Je hebt uitstekende analytische, communicatieve en samenwerkingsvaardigheden;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent woonachtig in bijv. Friesland, Drenthe of Groningen en bent in staat op onze werklocatie in Groningen te komen.

Bovendien herken jij je in de vijf kernwaarden op ons dashboard, die voor ons bedrijf de koers bepalen:

Down to earth: Ondanks onze ambities staan we met beide benen op de grond. We zijn gegroeid tot een internationale organisatie maar hebben nog steeds de sfeer van een familiebedrijf. Korte lijntjes, directe communicatie en niet bang om onze handen (letterlijk en figuurlijk) vuil te maken.


Expertise: Bij Winparts hebben we niet alleen verstand van auto-onderdelen. Onze medewerkers bestaan uit autogekkies, IT-techies, logistieke experts en onze medewerkers die de beste klantenservice bieden. Binnen Winparts zijn we voortdurend onze kennis aan het uitbreiden zodat we onze klanten nóg beter van dienst kunnen zijn. En degene die nóg geen expert is, helpen we ontwikkelen tot hun volle potentie!


Betrokken: Bij Winparts zijn we één groot team. We denken met elkaar mee en bieden ondersteuning waar nodig. Tijdens drukke periodes zoals Black Friday staan we samen in ons magazijn te knallen of helpen we onze collega's op de customer care afdeling. Daarnaast delen we continu tussen alle afdelingen wat er speelt, zodat we up-to-date zijn en elkaar kunnen adviseren en ondersteunen. Dit allemaal zorgt ervoor dat we ook zo betrokken kunnen zijn richting onze klanten.


Nieuwsgierig: Onze medewerkers denken graag out of the box! We stellen altijd de vraag achter de vraag en zijn niet bang voor het onbekende. We zijn altijd op zoek naar een nieuwe, betere of snellere manier om onze klanten dé Winparts ervaring te geven. Voortgedreven door wat we al weten en geïnspireerd door wat we nog kunnen leren.


Groei-gericht: Wij gaan vol gas vooruit! We zijn knetter ambitieus en denken continu in mogelijkheden. We kijken altijd naar hoe we Winparts voor nóg meer mensen toegankelijk kunnen maken. Dit doen we onder andere door onze artikelen aan te bieden in het buitenland. Ons motto is niet voor niets ‘Keep moving!’ en dat geldt niet alleen voor Winparts maar ook voor onze medewerkers. Bij ons kun je op verschillende manieren doorgroeien en jouw skills nóg verder ontwikkelen. Dat kan in je eigen functie of richting dé nieuwe stap in je carrière binnen ons mooie bedrijf.


Aanbod

Wat krijg je terug?

 • Bij Winparts kun je rekenen op een mooie uitdaging in een snelgroeiende organisatie.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris, een goede pensioenregeling en een reiskostenvergoeding;
 • Je krijgt de mogelijkheid om hybride te werken; vanuit de comfort van jouw eigen werkplek en met de voordelen van de korte lijntjes op de werkvloer;
 • Je komt terecht in een organisatie waar niet alleen het bedrijf maar ook onze mensen continu groeien. Jouw ontwikkeling en ambities zijn erg belangrijk voor ons;
 • Je kunt gebruik maken van onze Academy voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling, met keuze uit zo’n 150 inspirerende online trainingen in diverse onderwerpen;
 • Je kunt gebruik maken van het vitaliteitsprogramma, waaronder korting op je sportschool-abonnement;
 • Je kunt samenwerken met en leren van collega’s van Alliance Automotive Group en Genuine Parts Company, twee grote spelers in de markt;
 • Je kunt aansluiten bij Young AAG: een initiatief vanuit Alliance Automotive dat leuke evenementen organiseert;
 • Je krijgt natuurlijk een leuke korting op onze producten, om jouw auto een upgrade te geven!

Inlichtingen

Interesse?

Help jij ons bedrijf naar die volgende stap? Word jij onderdeel van ons succes? En ben je geprikkeld door wat je hiervoor hebt gelezen? Neem dan contact op met Rianne Antonides (HR-adviseur) of solliciteer via het sollicitatieformulier!


*We werven ons personeel zelf! Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Op locatie
 • Groningen, Groningen, Nederland
Funnel Operations

of